Kindercoaching

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding voor kinderen, jongeren en hun ouders.  Je ziet je kind het liefst vrolijk en onbezorgd door het leven huppelen, en toch zijn er vaak ook hindernissen te overwinnen. Merk je dat je kind ergens mee zit en dat het niet weet hoe hiermee om te gaan? Is je trukendoos als ouders ook tijdelijk leeg? Op zo’n moment kan ik als kindercoach samen met jullie nadenken en een begeleiding op maat uitwerken. Jammer genoeg heb ook ik geen magisch recept voor een kant-en-klare oplossing. Elk kind is uniek en vraagt een andere aanpak.

‘het kind’ staat centraal

Heel logisch dus dat ‘het kind’ centraal staat tijdens de coaching. We gaan oplossingsgericht aan de slag omdat ik geloof dat de oplossing in het kind zelf zit. Samen gaan we op zoek naar deze kracht en ontdekken we zo talenten en schatten die je kind kunnen helpen om deze hindernissen nu en in de toekomst te overwinnen. Dit doen we aan de hand van een heleboel creatieve werkvormen.

Expert van jullie kind

De coaching is kortdurend en niet langer dan nodig. Vaak staan we na 6 tot 8 sessies al een heel eind verder en kunnen jullie samen aan de slag met de aangebrachte tools. Als ouders worden jullie uiteraard meegenomen in het traject. Als expert van jullie kind zijn jullie van onschatbare waarden gedurende het ganse traject.

Ondersteuning

In volgende situaties kan je je kind misschien wel herkennen…
Samen kunnen we bekijken of ik de juiste persoon ben om jullie hierin te ondersteunen.

  • Piekergedachten – een ‘vol’ hoofd hebben

  • Perfectionisme – geen fouten durven maken

  • Een laag zelfbeeld – weinig zelfvertrouwen

  • Versterken van de sociale vaardigheden – in omgang met anderen

  • Weerbaarheid versterken – durven opkomen voor zichzelf

  • Nood aan begrip rond autisme en wat het voor jouw kind betekent

  • Het moeilijk of ongepast uiten van emoties: boze gevoelens, gevoelens opkroppen, geen taal kunnen geven aan emoties

Heb je een hulpvraag rond een ander thema? Neem gerust contact op en we kijken samen wat ik hierin voor jullie kan betekenen.

Contact
Buiten de lijntjes
Buiten de lijntjesKantoor
Kardinaalswijk 31
2290 Vorselaar
Lou’k up - huis
Lou’k up - huisPraktijkruimte
Watervoort 8
2200 Herentals